Επίτιμος Δημότης Καλαβρύτων, ο μεγάλος ευεργέτης, Γρηγόριος Καλλιμανόπουλος.

Την Κυριακή 28/08/2016 είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε τον Μεγάλο Ευεργέτη της ιστορικής πόλεως των Καλαβρύτων, και θεμελιωτή του Ιδρύματος, Εφοπλιστή κ. Γρηγοριο Καλλιμανοπουλο.
-Στο Ιερό Μνημόσυνο που ετελέσθη υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών γονέων του Περικλέους και Άννης, στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, προέσθη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

kal2-Τιμητική εκδήλωση αναγόρευσης του εκλεκτού προσκεκλημμένου μας, ως επιτίμου δημότη Καλαβρύτων από το Δήμο Καλαβρύτων, πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου CANYON στα Καλάβρυτα.
-Εν συνεχεία επισκέφτηκε την Μονάδα Κατάκοιτων του Ιδρύματός, παρουσία του Μακαριώτατου Aρχιεπισκόπου, της Συζύγου του Κας Τατιάνας και της μικρής κορούλας τους, και χαιρέτησαν έναν-έναν όλους τους τροφίμους της Νέας μονάδας. Εν συνεχεία μετέβησαν στην Κεντρική Μονάδα όπου επισκέφτηκαν όλους τους τρόφιμους της Κεντρικής Μονάδος.
-Παρετέθη δεξίωση προς τιμήν των Υψηλών προσκεκλημένων, στην αίθουσα του Καλλιμανοπουλείου, παρουσία των Τοπικών Αρχών και των Πολιτευτών του Νόμου και των Σωμάτων Ασφαλείας.
-Φυσικά σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις, πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης μας, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Αμβρόσιος, ο οποίος συνόδευε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον κύριο Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο, ενώ στην δεξίωση στην αίθουσα Καλλιμανοπουλείου ιδρύματος, αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή του Κυρίου Καλλλιμανόπουλου στην ίδρυση και θεμελίωση του ιδρύματος.