Είναι κτισμένο σε μια πολύ όμορφη πλαγιά των Καλαβρύτων αποτελεί καταφύγιο πολλών κουρασμένων οδοιπόρων της ζωής. Προσφέρει στέγη, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία, φυσιοθεραπεία, ειδική αγωγή, εργασιοθεραπεία, ψυχαγωγία, σε μια ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής και χριστιανικής αγάπης.
Συντηρείται κυρίως από τις δωρεές φιλανθρωπιών.
Είναι της εκκλησίας, αυτό αποτελεί σπουδαία εγγύηση.
Κτίσθηκε με θυσίες πολλών.
Ο Σύλλογος “Οι φίλοι του γηροκομείου” έκανε την αρχή, ο Δημήτριος Τούζιος έδωσε την πρώτη ώθηση, η εκκλησιά της Γερμανίας (Diakonisheswerk) έδωσε μια μεγάλη δωρεά και τέλος ο Γρηγόριος Περικλ. Καλλιμανόπουλος έδωσε όλα τα υπόλοιπα χρήματα για να περατωθεί το έργο.
Το ίδρυμα άνοιξε τις πύλες του στις 22 Αυγούστου 1989. στις 18 Αυγούστου 2002 και μετά από πληθώρα αιτήσεων δημιουργήσαμε και νέα μονάδα, πλήρως εξοπλισμένη και επανδρωμένη, στον α’ όροφο του παλιού και μη χρησιμοποιουμένου κτιρίου του ορφανοτροφείου Καλαβρύτων. Περαιτέρω, τον Αύγουστο του 2007 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επέκτασης της νέας μονάδας του Καλλιμανοπουλείου με την προσθήκη επιπλέον 18 κλινών, πλήρως εξοπλισμένων, για μη αυτοεξυπηρετούμενους - χρονίως πάσχοντες συνάνθρωπους μας. Η δυναμικότητα του ιδρύματος σήμερα αγγίζει τους 75 περιθαλπομένους! Πάλι ο Γρηγόριος Περικλ. Kαλλιμανόπουλος συμπαραστάτης στο έργο μας!
Tώρα χρειάζεται ενίσχυση για τα λειτουργικά του έξοδα! τώρα είναι η σειρά σου! πρόσφερε κι εσύ ένα γεύμα. τίποτε παραπάνω!