Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας σε Πλανητέρο και Κλειτορία.

Κάθε στιγμή είναι μια υπέροχη ευκαιρία..
Και η χαρά τους, η ευτυχία τους μετριέται σε στιγμές όπως οι σημερινές.
Όλοι μαζί μια συντροφιά από αναμνήσεις κάτω από τα πλατάνια δίπλα στο τρεχούμενα νερά,στα μέρη που έχουν ζήσει, που έχουν περπατήσει νέοι… Στους τόπους που έχεις γράψει ο καθένας τους την προσωπική του ιστορία…
Είχαν την ευκαιρία σήμερα οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας να πάνε για καφεδάκι στο Πλανητέρο και στην Κλειτορία. Αρκετοί από αυτούς είδαν τα χωριά τους, γνώρισαν τα σπίτια τους και επέστρεψαν ανανεωμένοι και γεμάτοι όρεξη και ιδέες για νέες βόλτες.

Διαβάστε περισσότερα

Γέυμα στους εργαζομένους, παρέθεσε ο Διευθυντής του ιδρύματος, Νικόλαος Παπαχριστόπουλος

Ο Διευθυντής του Καλλιμανοπουλείου, Νικόλαος Παπαχριστόπουλος, παρέθεσε γεύμα  στους εργαζομένους του ιδρύματος, χάριν της εορτής του.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την βραδιά.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρύτων κοντά στους ηλικιωμένους του Καλλιμανοπουλείου.

Επίσκεψη στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρύτων. Τα μέλη του συλλόγου, προσέφεραν, γαλακτοκομικά προϊόντα (προσφορά της εταιρίας «Κόμη») και γλυκά για τους γέροντες και τις γερόντισσες του ιδρύματος, αλλά κυρίως χάρισαν απλόχερα την αγάπη τους.

Διαβάστε περισσότερα

Δωρεά τροφίμων στο Καλλιμανοπούλειο, από την ενορία Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς

Γνωστοποιούμε ότι η Ενορία Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, με πρωτοβουλία και φροντίδα τού κ. Πέτρου Αναγνωστάκη προσέφερε την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, υπέρ του Καλλιμανοπούλειου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου μεγάλη ποσότητα τροφίμων και συγκεκριμένα τα παρακάτω είδη: 90 κιλά ζάχαρη, 48 κιλά χοντρό κριθαράκι, 96 κιλά μέτριο κριθαράκι, 100 κιλά φασόλια, 60 κιλά φακές, 90 κιλά ρύζι, 96 κιλά μακαρόνια, 2 κιβώτια γάλα εβαπορέ, 16 κιλά λάδι, 18 κιλά κιμά, 20 κιλά κοτόπουλα, 30 κιλά γίγαντες, 24 κιλά πέννες, 10 κιλά ντοματοπολτό και 3 κιλά ελληνικό καφέ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι «αιώνιοι έφηβοι» του Καλλιμανοπουλείου αναστάτωσαν την Κλειτορία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλές φορές τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψεις συναισθήματα και εντυπώσεις, για μιά μέρα που το ρεπορτάζ και η δημοσιογραφική κάλυψη έγιναν συνοδοιπόροι υπέροχων ανθρώπων.
Βρέθηκα σήμερα το πρωί, στο στολίδι των Καλαβρύτων, το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό και Διακονικό Κέντρο για να συνοδεύσω στην ημερήσια εκδρομή τους στην Κλειτορία, τους παλαίμαχους της ζωής αλλά γεμάτους δύναμη ψυχής, που ζουν εκεί.
Ντυμένοι στην «πένα», γεμάτοι ανυπομονησία, επιβιβάστηκαν και με μάτια ανοικτά παρακολουθούσαν την διαδρομή σε μέρη που άλλοτε όργωναν, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Δίπλα τους άοκνοι συνοδοί αλλά και φίλοι, εργαζόμενοι στο ίδρυμα με πρώτον και καλύτερο το Διευθυντή του ιδρύματος κ. Νίκο Παπαχριστόπουλο, που κάνουν πραγματικά εξαιρετική δουλεία σε όλα τα επίπεδα.
Φτάσαμε στην Κλειτορία, που έχει αυτές τις μέρες την μεγάλη εμποροπανήγυρη και ως… ζωηροί έφηβοι, γεμάτοι ενέργεια, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν, να διασκεδάσουν, να γευθούν την καθιερωμένη γουρουνοπούλα και χωρίς να χάσουν ευκαιρία να… ξεσηκώσουν τους πάντες με χορό και τραγούδι.
Η ευχή τους, μαζί με τις πολλές ευχαριστίες προς τους καθημερινούς βοηθούς και προστάτες τους, ήταν να ξαναβρεθούν εκεί και πάλι, όλοι μαζί, χωρίς… απώλειες….
Το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου και τους ευχαριστω πολύ που μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω και να μάθω πολλά μια μέρα μαζί τους.
Αξίζει για άλλη μια φορά να σημειώσω την εξαιρετική και πολυεπίπεδη δουλειά που γίνεται στο Καλλιμανοπούλειο, από Διοίκηση και προσωπικό, που αν δεις τους γέροντές μας από κοντά θα το διαβάσεις στα μάτια τους.

 

ρεπορτάζ 
Νίκος Κυριαζής

Πηγή: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS