Το ίδρυμα

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του ποιμενάρχου της κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ, έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις όσον αφορά την ιεραποστολή, την κοινωνική πρόνοια, τη φροντίδα για τη νεολαία με σύγχρονους και αποδοτικούς τρόπους ώστε να καταστεί πρότυπο στον τομέα της πνευματικής και κοινωνικής προσφοράς. Το Καλλιμανοπούλειο διοικείται από εξαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη του οποίου είναι:

  1. Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Πρόεδρος του Ιδρύματος
  2. Κος Βασίλειος Γκαρέτσος, Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος του Δωρητού,
  3. Κα Αναστασία Σοφικίτου, Εκπροσώπος του Δωρητού,
  4. Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων,
  5. Δρ. Νικόλαος Χ. Ραζής, Ιατρός Γενικής Ιατρικής,
  6. Κος Γεώργιος Δημόπουλος, εκπρόσωπος του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ».

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ανάπτυξη ενός πυκνού δικτύου Ιδρυμάτων Κοινωνικής Πρόνοιας.

Οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων και Μονάδες μη αυτοεξυπηρετούμενων στα Καλάβρυτα και το Αίγιο, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, το εστιατόριο "Το Στέκι της Αγάπης", "Το Κελλάρι της Αγάπης", φάρμακα, τρόφιμα, χρηματικά Βοηθήματα από το Ταμείο Φιλανθρωπίας και Ευποιïας της Ιεράς Μητροπόλεως είναι μερικές από τις δραστηριότητες στον τομέα της Κοινωνικής αντίληψης. Πρώτο χρονικά ως προς το χρόνο ιδρύσεώς του και, εξαιρετικά ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες του είναι το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο, που λειτουργεί από τον Αύγουστο του έτους 1989. Είναι ένα πολυδιάστατο 'Ίδρυμα.

Στο ισόγειο και στο δεύτερο όροφο λειτουργεί το Διακονικό Κέντρο με ποικίλες δραστηριότητες ενώ στο πρώτο όροφο είναι εγκατεστημένη η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων/Χρονίως Πασχόντων η οποία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον α' όροφο του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Καλαβρύτων.

Μπορείτε να επισκεφτείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας όλους τους χώρους του Καλλιμανοπουλείου, τις δραστηριότητες μας τόσο σαν Μ.Φ.Η. όσο και ως Διακονικού Κεντρου και παράλληλα να ξεναγηθείτε στη Νέα Μονάδα που δημιουργήσαμε για τους μη αυτοεξυπηρετούμενους συνανθρώπους μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα εκτιμήσετε την προσπάθειά μας και θα έρθετε αρωγοί στο έργο μας.