ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ «ΤΟ ΟΡΑΜΑ»

Το Εκκλησιαστικό Κέντρο Νεότητος «ΤΟ ΟΡΑΜΑ», βρίσκεται στα Καλάβρυτα Αχαΐας, κοντά στην Ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Η απόσταση από την Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων είναι περίπου 4 χιλιόμετρα.
Το φυσικό περιβάλλον, η θέα του Καλαβρυτινού κάμπου και των ορεινών όγκων του Ερύμανθου συντελεί στην πλεονεκτική θέση του Εκκλησιαστικού Κέντρου Νεότητος. Από την άλλη πλευρά οι καταπληκτικές παραδοσιακές κατασκευές των ανακαινισμένων και νεοκατασκευασθέντων κτιρίων σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάζουν και κερδίζουν τις εντυπώσεις του επισκέπτη.
Το Εκκλησιαστικό Κέντρο Νεότητος (ΕΚ.ΚΕ.Ν) «ΤΟ ΟΡΑΜΑ» , κτισμένο αμφιθεατρικά, περιλαμβάνει τέσσερις κοιτώνες με ενσωματωμένους χώρους υγιεινής και κεντρική θέρμανση .
Ταυτόχρονα, στο κέντρο σχεδόν του συγκροτήματος βρίσκεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χρησιμοποιείται ως παρεκκλήσιο, χώρος εστιάσεως και συνεδριακό κέντρο. Στο ίδιο κτίριο υπάρχουν ενσωματωμένες W.C και τα μαγειρεία. Στην είσοδο του χώρου πολλαπλών χρήσεων βρίσκεται το υπαίθριο αμφιθέατρο.
Η λειτουργία του ΕΚ.ΚΕ.Ν είναι μια προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ειδικότερα του εμπνευστή του έργου αυτού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλα-βρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ προς τη νεότητα και εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια του έτους, πράγμα που σημαίνει ότι καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών τόσο του θερινού όσο και χειμερινού τουρισμού.
Η προσφορά του ΕΚ.ΚΕ.Ν στη νεότητα, στην Εκκλησία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό είναι δεδομένη και αποτελεί προσφορά της τοπικής Εκκλησίας. Η προσέγγιση των νέων και η σύνδεσή τους με την Εκκλησία, τούς καθιστά πιο ικανούς στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων .
Τα προγράμματα φιλοξενίας νέων στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Νεότητος (ΕΚ.ΚΕ.Ν.) ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2002 και έως σήμερα, χιλιάδες παιδιά και πολλοί επισκέπτες έχουν γευτεί τη μοναδική φιλοξενία του.

Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο
250 01 Καλάβρυτα, Αχαϊας, Ελλάδα
Τηλέφωνα: (+30) 2692022100 ή 2692023064
Φαξ: (+30) 2692023065
E-mail: kedikmh@otenet.gr
Web site Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας : www.im-ka.gr